Siemens zakládá v České republice oddělení pro schvalování kolejových vozidel

Výroba lokomotiv Siemens Vectron. Pramen: Siemens MobilityVýroba lokomotiv Siemens Vectron. Pramen: Siemens Mobility

Siemens tak dále posílil roli své české pobočky, v jejímž rámci už funguje vývoj a konstrukce vlaků

Německý koncern Siemens založil v České republice pobočku oddělení, které má celosvětově na starosti schvalování železničních vozidel z produkce skupiny. Schvalovací oddělení tak funguje vedle německé centrály i v rámci české dceřiné firmy Siemens Mobility. Společnost to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Siemens tak dále posílil roli své české pobočky, v jejímž rámci už funguje například oddělení Vývoje a konstrukce. Pražské oddělení pro schvalování kolejových vozidel bude mít odpovědnost za úplný schvalovací proces, včetně organizace zkoušek. Na starosti bude mít i komunikaci se zkušebními laboratořemi (například VUZ), schvalovacími orgány a zákazníkem.

„Rozšíření kompetencí potvrzuje důležitost role české pobočky v koncernu Siemens Mobility a zároveň důvěru, kterou jsme postupem času v oblasti vývoje a konstrukce kolejových vozidel, železniční infrastruktury a dopravních systémů získali,“ uvedl Roman Kokšal, generální ředitel Siemens Mobility Česká republika. Podle něj celkový počet technických specialistů Siemensu v České republice přesáhne 500.

České oddělení Vývoje a konstrukce Siemensu zaměstnává v Praze, Ostravě a Plzni přes 330 techniků, kteří pracují na projektech pro konvenční i vysokorychlostní železnice. Patří mezi ně například projekty vysokorychlostních jednotek Velaro, regionální jednotky Desiro a Mireo i vodíkové vlaky.

„Spolupráce při schvalovacím procesu bude probíhat na globální úrovni, a to především s autorizačním týmem Siemens Mobility sídlícím v Německu, který zaměstnává zhruba 80 odborných pracovníků,“ napsal Siemens v tiskovém oznámení.

Tagy schválení k provozu Siemens Mobility
22 komentářů