Siemens dodá 35 lokomotiv Vectron pro švýcarské SBB Cargo

Vizuál Vectronu pro SBB Cargo. Pramen: Siemens MobilityVizuál Vectronu pro SBB Cargo. Pramen: Siemens Mobility

Lokomotivy na střídavý proud budou jezdit hlavně ve Švýcarsku, ale mohou být používány i v Německu a Rakousku.

Společnost Siemens Mobility získala ze Švýcarska velkou zakázku na lokomotivy Vectron. Objednávka přišla od společnosti LokRoll 3 (skupina Reichmuth), od které si nové stroje na osm let pronajme SBB Cargo. Po dobu pronájmu zajistí Siemens údržbu lokomotiv.

„Lokomotivy na střídavý proud budou jezdit hlavně ve Švýcarsku, ale mohou být používány i za hranicemi v Německu a Rakousku. Díky tomu může zákazník v dlouhodobém horizontu flexibilně plánovat budoucnost,“ uvedl Albrecht Neumann, generální ředitel pro kolejová vozidla Siemens Mobility.

Společnost Siemens Mobility prodala dosud švýcarským zákazníkům 150 lokomotiv. Nové Vectrony pro SBB Cargo budou vybaveny jednotným evropským vlakovým zabezpečovacím systémem ETCS Baseline 3 a příslušnými národními vlakovými zabezpečovači.

„Jsme rádi, že se společností LokRoll 3 realizujeme ve spolupráci s SBB Cargo již třetí lokomotivní zakázku a opět se můžeme spolehnout na vysokou kvalitu lokomotiv Vectron AC,“ doplnil Stefan Hasenböhler, generální ředitel společnosti Reichmuth & Co Investment Management.

Celkově Siemens zatím prodal přes 1 400 lokomotiv Vectron.

Tagy SBB Cargo siemens
6 komentářů