Sichuan Airlines pozastavuje spojení z Prahy do Čcheng-tu, LOT zastavil spojení do Číny

Airbus A330 společnosti Sichuan Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A330 společnosti Sichuan Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

První letecký dopravce ruší spojení mezi Českem a Čínou kvůli epidemii koronaviru. Sichuan Airlines dočasně přeruší spojení s čínským městem

První letecký dopravce ruší spojení mezi Českem a Čínou kvůli epidemii koronaviru. Sichuan Airlines dočasně přeruší spojení s čínským městem Čcheng-tu, kam létá dvakrát týdně od roku 2016.

„Letecká společnost Sichuan Airlines nás informovala o dočasném pozastavení letů mezi Prahou a městem Čcheng-tu,“ potvrdila mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Podle ní je poslední let na lince naplánovaný na sobotu 8. února, ve středu 12. února pak dopravce přiletí do Prahy pouze pro zbývající cestující směřující zpět do Číny. Od března zruší spojení s Prahou a Pekingem i Hainan Airlines, ty ale konec linky oznámily ještě před nástupem epidemie.

Většina evropských společností už spojení do Číny zrušila. Zájem cestujících o lety do Číny i Asie kvůli zprávám o koronaviru klesá. „V souvislosti s koronavirem zaznamenáváme rostoucí počet dotazů ze strany našich zákazníků. A to nejen ohledně cest do Číny, ale i ohledně dalších asijských destinací. Nejčastěji je zajímá možnost změny termínu cesty nebo její zrušení,“ řekla Věra Janičinová, ředitelka prodeje letenek Student Agency. Pokles zájmu o letenky do Číny na českém trhu podle ní se v posledních dnech vyšplhal na 50 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

Dnes oznámil přerušení letů do Číny také polský LOT. Do Číny tak už nelétá žádný evropský dopravce.

Přímé letecké linky z Česka do Číny

Hainan Airlines – Peking – 3x týdně – zahájení 2015 (konec od 1. března)
China Eastern Airlines – Šanghaj – 5x týdně – 2016
China Eastern Airlines – Si-an – 2x týdně – 2017 (mezipřistání na lince do Šanghaje)
Sichuan Airlines – Čcheng-tu – 2x týdně – 2016

Tagy Čína koronavir Koronavirus letecké spojení Praha - Čína letiště praha prg Sichuan Airlines
29 komentářů