Severem Moravy a Slezskem se prohnala intenzivní bouřka, omezila provoz vlaků

Výjezd HZS SŽ v Ostravě. Foto: HZS Správy železnicVýjezd HZS SŽ v Ostravě. Foto: HZS Správy železnic

Nejvýrazněji je provoz omezen na Ostravsku.

Intenzivní bouřka přerušila provoz na několika železničních tratích na severu Moravy a ve Slezsku. Informují o tom České dráhy (ČD) a drážní hasiči.

Ještě ráno byl zastaven provoz v úseku  Mikulovice – Glucholazy a na trati Ostrava – Opava v úseku Háj ve Slezsku – Děhylov. Vlaky nejezdí po noční bouřce také mezi v Královéhradeckém kraji v úseku Nové Město nad Metují – Bohuslavice nad Metují. 

K deváté hodině večerní byl podle ČD zastaven provoz na tratích Ostrava – Opava, Ostrava – Frýdek-Místek v úseku Ostrava střed – Ostrava-Kunčice, Olomouc – Krnov v úseku Milotice nad Opavou – Krnov a Jeseník – Krnov v úseku Mikulovice – Glucholazy – Jindřichov ve Slezsku. Ve 23 hodin byl na většině tratí již provoz obnoven. „Problém je v úseku Svinov – Opava, kde jsou popadané stromy na trakční vedení,“ uvedl mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka.

Vydatný déšť spojený s větrem a bouřkou způsobil na dotčených tratích komplikace jako výpadek napájení elektrickým proudem, pád stromu na trať, poruchu zabezpečovacího zařízení nebo zaplavení.

Počasí komplikuje i dopravu v ostravských ulicích, zaplaven je například podjezd na ulici Hlučínská, přes který jezdí i tramvaje.

Zaplavený podjezd na ulici Hlučínská v Ostravě.Zdroj: MHD-Ostrava

Zaplavený podjezd na ulici Hlučínská v Ostravě.
Zdroj: MHD-Ostrava

Tagy bouřky a vliv na železnici drážní hasiči HZS Správy železnic mimořádné události mimořádné události na železnici mimořádnosti Moravskoslezský kraj počasí
25 komentářů