Šestnáct zastávek MHD v Pardubicích projde proměnou. Odstraní bariéry pro slabozraké

Přístřešek zastávky MHD v Pardubicích po úpravě. Foto: Pardubice.euPřístřešek zastávky MHD v Pardubicích po úpravě. Foto: Pardubice.eu

Úpravy přístřešků mají zabránit i nárazu ptáků do skla.

Dopravní podnik města Pardubic chystá úpravu celkem šestnácti přístřešků na zastávkách MHD. Vybrané přístřešky budou doplněny o prvky, které pomohou odstranit bariéry pro slabozraké a eliminují kolize s ptactvem.

Úprava vznikne ve spolupráci s Tyflocentrem Pardubice. Výsledkem jsou jednotlivé moduly doplněné o prvky, které jsou v souladu nejen s podmínkami značení prosklených ploch pro slabozraké, ale také s doporučením České společnosti ornitologické.

Tři pilotní zastávky jsou již dokončeny. Upraveny jsou přístřešky zastávky Stavařov ve směru do centra a přístřešky zastávek Krajský úřad v obou směrech. Stejným způsobem bude „ošetřeno“ dalších 13 zastávek, a to Na Okrouhlíku, Palackého, Polabiny hotel, Polabiny Kosmonautů, Polabiny Lidická, Polabiny Bělehradská, Polabiny Okrajová, Zimní stadion, Zborovské náměstí, Závodiště, Svítkov park a K Nemocnici. U některých zastávek budou opatření provedena u přístřešků v obou směrech, někde pouze v jednom směru.

S dokončením úprav jednotlivých přístřešků by měl být Dopravní podnik města Pardubic hotov nejpozději do konce září 2023, celkové náklady přitom dosahují výše přibližně 580 tisíc korun včetně DPH.

Tagy Dopravní podnik města Pardubic DPMP pardubice
4 komentáře