Šéf největší handlingové firmy na pražském letišti nečekaně skončil po 11 letech

Odbavení letadel. Foto: MenziesOdbavení letadel. Foto: Menzies

Po více než jedenácti letech skončil v čele handlingové firmy Menzies Aviation (Czech) Daniel Kadlec. Menzies je největší firmou v

Po více než jedenácti letech skončil v čele handlingové firmy Menzies Aviation (Czech) Daniel Kadlec. Menzies je největší firmou v oboru na Letišti Václava Havla, která se věnuje odbavování letadel a cestujících. Mezi její klienty patří ČSA, Smartwings nebo Emirates.

Konec Kadlece oznámila firma nejprve svým obchodním partnerům, v oznámení uvedla i ukončení pracovního poměru dalších dvou Kadlecových rodinných příslušníků. Mezi zaměstnanci se šíří i verze, že za Kadlecovým koncem je údajný zásah policie v posledním týdnu. Policie ale podle vyjádření v posledním týdnu na letišti nezasahovala a firma tuto verzi odmítla.

Právní zástupkyně Menzies Aviation Hana Gawlasová potvrdila, že firma odvolala Kadlece k 5. listopadu. „Ke stejnému dni došlo k ukončení pracovního poměru s několika dalšími zaměstnanci společnosti. S ohledem na ochranu osobních údajů a související práva zaměstnanců společnosti nemůžeme poskytnout více informací. Do doby jmenování nástupce je dočasně pověřen řízením společnosti další z jednatelů pan Miguel Gomez,“ uvedla. Kadlec byl podle obchodního rejstříku dlouho jediným jednatelem, v srpnu mu ale majitel firmy přidělil na pozici jednatele další dva kolegy.

Podle Gawlasové jeho odchod ze společnosti „nijak nesouvisí s rutinními kontrolami prováděnými orgány státní správy v souvislosti s podnikáním společnosti“. „Pro úplnost uvádíme, že ve společnosti v předmětném období neproběhla žádná kontrola Policie ČR,“ dodala.

Podle poslední dostupné výroční zprávy firma vydělala v roce 2017 112 milionů korun při obratu 868 milionů korun.

Tagy handling Menzies Aviation
19 komentářů