dkv-spojujeme

Šéf hongkongských aerolinek Cathay Pacific kvůli nátlaku Pekingu odstoupil

Ředitel hongkongské letecké společnosti Cathay Pacific Airways Rupert Hogg rezignoval na svou funkci. V pátek o tom informovaly tiskové agentury.

Ředitel hongkongské letecké společnosti Cathay Pacific Airways Rupert Hogg rezignoval na svou funkci. V pátek o tom informovaly tiskové agentury. Aerolinie se v posledních dnech dostaly pod zvýšený tlak ze strany čínských úřadů v souvislosti s masovými demonstracemi v Hongkongu.

Končící šéf společnosti Cathay Pacific Airways Rupert Hogg. Pramen: Cathay Pacific

Končící šéf společnosti Cathay Pacific Airways Rupert Hogg. Pramen: Cathay Pacific

Čínský úřad pro letectví minulý týden aerolinky Cathay vyzval, aby se mezi posádky letounů mířících do Číny nedostávali piloti a stevardi, kteří se podíleli na „nepovolených protestech, násilných akcích a jiných radikálních činech“. V pondělí Hogg varoval zaměstnance před „disciplinárními následky“, pokud se budou účastnit toho, co nazval ilegálními protesty.

Na svůj post rezignoval i obchodní ředitel aerolinek Lu Ťia-pchej.

Po Hoggovi Cathay Pacific Airways povede Augustus Tang. Podle agentury Reuters je Hogg zatím nejvýše postaveným představitelem světa byznysu, který se stal obětí více než dva měsíce trvající krize v Hongkongu. V čele Cathay Pacific byl od května 2017.

ČTK

Tagy Cathay Pacific Hongkong Rupert Hogg
39 komentářů