dkv-spojujeme

Šéf českého ŘLP Jan Klas se stal předsedou rady ředitelů organizace CANSO v Evropě

Dispečerské pracoviště. Ilustrační foto. Autor: ŘLPDispečerské pracoviště. Ilustrační foto. Autor: ŘLP

Generální ředitel Řízení letového provozu Jan Klas se ve čtvrtek dostal do nejužšího vedení mezinárodní oborové organizace CANSO (Organizace poskytovatelů

Generální ředitel Řízení letového provozu Jan Klas se ve čtvrtek dostal do nejužšího vedení mezinárodní oborové organizace CANSO (Organizace poskytovatelů letových provozních služeb). Klas povede další dva roky radu ředitelů CANSO v Evropě, ve funkci vystřídal šéfa britských dispečerů (NATS UK) Martina Rolfeho.

Jan Klas Autor: ŘLP

Jan Klas
Autor: ŘLP

„Chci účinně prosazovat zájmy všech evropských poskytovatelů letových provozních služeb. Půjde především o intenzivní komunikaci s uživateli vzdušného prostoru, která zahrnuje diskusi o jejich prioritách v oblasti snižování nákladů nebo zvyšování kapacit,“ řekl Klas. Angažovat se chce například i při jednání s orgány Evropské komise, která připravuje prováděcí předpisy projektu jednotného evropského nebe, prioritou je i reforma organizace Eurocontrol.

Evropské CANSO zastupuje 32 poskytovatelů letových provozních služeb, a to zejména při jednání s orgány Evropské unie, leteckými dopravci (IATA, A4E) nebo provozovateli letišť (ACI). CANSO pokrývá především bezpečnostní, regulační, technickou a ekonomickou problematiku mezinárodního civilního letectví.

Každý rok evropští členové CANSO zajistí své služby pro více než 10 milionů letů, jejich roční obrat představuje osm miliard eur. „Zvolení českého představitele do čela významného výkonného evropského dopravního orgánu je důkazem silné pozice a dobrého jména českého civilního letectví,“ doplnil ministr dopravy Dan Ťok.

Tagy CANSO Klas řlp
1 komentář