Šéf bratislavského letiště chce linku do Varšavy, jednal se společnostmi LOT a Ryanair

Letiště Bratislava Foto: Facebook Letisko Bratislava / Airport BratislavaLetiště Bratislava Foto: Facebook Letisko Bratislava / Airport Bratislava

Letiště hodlá v následujících měsících vynaložit na otevření spojení maximální úsilí.

Generální ředitel Letiště Bratislava Dušan Novota má zájem o vytvoření nové letecké linky mezi Bratislavou a Varšavou. Napsal to na sociální síti LinkedIn po pracovní cestě do Polské metropole s tím, že zájem o toto nové spojení byl nejdůležitějším bodem jeho návštěvy.

„Během cesty jsem navštívil centrálu společnosti LOT Polish Airlines, kde jsem se setkal s jejími zástupci a diskutoval s nimi o možnostech budoucí spolupráce. V neposlední řadě proběhlo důležité setkání se zástupkyní Ryanairu, se kterou jsme hovořili o budoucích plánech dopravce, neboť v příštím roce oslaví 20 let na bratislavském letišti,“ uvedl Novota.

Novota věří, že propojení Bratislavy s Varšavou by dokázalo přinést nové příležitosti pro cestující a pomohlo posílit strategickou pozici Bratislavy jako významného dopravního uzlu ve střední Evropě.

„Tato nová linka by mohla mít významný přínos nejen pro slovenské cestující, ale i pro polské společnosti, jako je například Allegro či jiné, které už úspěšně působí na slovenském trhu. O otevření tohoto spojení proto budeme v následujících měsících plně usilovat.“ dodal Novota.

Slovensko již letecké spojení s Varšavou má, do hlavního města Polska se pravidelně létá z Košic. Provoz linky zajišťuje právě LOT.

Tagy Bratislava BTS FR Letisko Bratislava Letiště Bratislava LO LOT Ryanair slovensko
5 komentářů