Povolení pro dálnice podle ministerstva dopravy. Stavební řízení na D55 oznámilo sedm měsíců po podání žádosti

Vizualizace ekoduktu u Moravského Písku. Foto: ŘSDVizualizace ekoduktu u Moravského Písku. Foto: ŘSD

ŘSD počítá s tím, že by se další čtyři kilometry dálnice mohly stavět už příští rok.

Teprve po sedmi měsících od podání žádosti o stavební povolení oznámilo ministerstvo dopravy zahájení stavebního řízení na úsek dálnice D55 mezi Moravským Pískem a Bzencem. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) počítá se zahájením čtyř kilometrů dlouhého úseku příští rok.

Oznámení o zahájení stavebního řízení ministerstvo zveřejnilo na úřední desce. Z něj vyplývá, že ŘSD podalo žádost už 14. října loňského roku a teprve nyní začalo stavební řízení. Námitky do něj lze poslat do termínu ústního projednání naplánovaného na 30. června.

Úsek D55 kolem Moravského Písku má již od roku 2006 kladné stanovisko vlivu na životní prostředí a od roku 2014 územní rozhodnutí. Stavební řízení začalo ale až nyní. Na sedm stavebních objektů zahájil v dubnu stavební řízení Městský úřad ve Veselí nad Moravou.

Trasa nové dálnice navazuje na úsek ze Starého Města do Moravského Písku, který se má začít stavět ještě letos a má již stavební povolení. Její odhadovaná cena je 912 milionů korun. Na trase bude i jeden ekodukt, kterým bude dálnice podcházet lokální biocentrum lesa Hrubý Háj. Detailněji je trasa popsána v letáku ŘSD.

(V textu bylo původně nesprávně uvedeno, že začalo stavební řízení až nyní, správná informace je, že byla nyní teprve informace o řízení zveřejněna. Za chybu se omlouváme)

Trasa dálnice D55 Moravský Písek - Bzenec. Foto: ŘSD

Trasa dálnice D55 Moravský Písek – Bzenec. Foto: ŘSD

 

Tagy D55 D55 Moravský Písek - Bzenec Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
28 komentářů