Rychlík Arrivy projel návěst Stůj, rychlíky u Mladé Boleslavi nabraly velká zpoždění. Chyboval i strojvedoucí ČD

Motorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaMotorák řady 845 společnosti Arriva. Pramen: Arriva

(aktualizováno 13:32) Společnost Arriva vlaky bojuje další den s velkými zpožděními na rychlíkové lince mezi Prahou a Tanvaldem a Kolínem

(aktualizováno 13:32) Společnost Arriva vlaky bojuje další den s velkými zpožděními na rychlíkové lince mezi Prahou a Tanvaldem a Kolínem a Novým Borem. Kromě technické závady za zpoždění může i chyba strojvedoucího Arrivy, který ráno projel návěst Stůj ve stanici Mladá Boleslav – Debř. Chyboval dnes i strojvedoucí Českých drah u Hořovic.

K mimořádné události došlo podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala u rychlíku 1189 z Rumburka do Kolína, došlo k poškození výhybky. „Vlaková cesta ohrožena nebyla. Vlak R1140 (Praha hl.n. – Tanvald), který vyjížděl proti ze stanice Mladá Boleslav byl ještě ve stanici bezpečně zastaven,“ řekl Drápal. Pro Arrivu jde za poslední týden o druhou nedovolenou jízdu, minulý týden došlo k projetí návěsti při posunu ve Staré Pace. Firma zavádí náhradní autobusovou dopravu, stejně jako České dráhy, které tato mimořádnost postihla rovněž. K obnovení provozu došlo v 11:41.

Arriva měla už ráno velké potíže s rychlíkem 1140 do Tanvaldu, z Prahy odjel s téměř z padesátiminutovým zpožděním. Mimořádnost bude mít velký vliv i na provoz dalších rychlíků na této trase.

K projetí návěstidla došlo dnes i u Českých drah. V Hořovicích projel odjezdové návěstidlo v 8:45 osobní vlak z Berouna do Plzně a vydal se proti rychlíku z Klatov do Prahy. „Oba vlaky byly zastaveny výpravčím přes telefon a CDP. Zůstaly stát od sebe zhruba dva kilometry,“ dodal Drápal.

Tagy Arriva vlaky
331 komentářů