Rychleji bezpečnostní kontrolou. Letiště začalo prodávat přednostní průchod všem

Přednostní bezpečnostní kontrola na Letišti Václava Havla. Foto: Letiště PrahaPřednostní bezpečnostní kontrola na Letišti Václava Havla. Foto: Letiště Praha

Cestující na Letišti Praha si mohou nově zkrátit čekání na bezpečnostní kontrolu. Až dosud byla služba jen pro cestující v

Cestující na Letišti Praha si mohou nově zkrátit čekání na bezpečnostní kontrolu. Až dosud byla služba jen pro cestující v prémiových třídách či členy vyššího statusu věrnostních programů aerolinek, nově ji může využít každý. Odpadne tak často dlouhé čekání na kontrole.

Službu Security FastTrack si mohou cestující koupit online přes stránky letiště nebo přímo na letišti za 150 korun za osobu. Nabídka platí jen na Terminálu 2. Nákup služby není nijak vázán na cenu letenky či třídu, kterou cestující letí.

S nástupem letní sezony jsme se rozhodli nabídnout cestujícím na Terminálu 2 službu Security FastTrack, která jim zajistí rychlejší proces odbavení během bezpečnostní kontroly. Chceme tím zvýšit standard poskytovaných služeb a komfort pro cestující. Věříme, že zejména v náročném letním období, které klade maximální nároky na provozní kapacity letiště, službu Security FastTrack cestující ocení,“ říká Jiří Petržilka, výkonný ředitel neleteckého obchodu Letiště Praha.

K zakoupení služby Security FastTrack slouží kromě online aplikace také čtyři Smart kiosky umístěné v Terminálu 2 u informační přepážky, dále u samoodbavovacích kiosků a také v prostoru poblíž bezpečnostní kontroly. „Při dostatečné kapacitě Security FastTracku se tak budou moci cestující v podstatě na poslední chvíli sami rozhodnout až při zhodnocení aktuální situace na letišti, zda služby pro rychlejší průchod využijí,“ dodal Petržilka.

Při rezervaci si cestující volí datum a konkrétní časový úsek průchodu bezpečnostní kontrolou v rozpětí 30 minut. Na jeden časový úsek je v rámci jednoho nákupu možné zakoupit nanejvýše pět vstupů.

Tagy letiště praha letiště václava havla Přednostní bezpečnostní kontrola
45 komentářů