Ryanair začne poprvé létat do Libanonu, zatím oznámil jedinou linku

Ryanair používá výhradně letadla Boeing 737-800. Foto: RyanairRyanair používá výhradně letadla Boeing 737-800. Foto: Ryanair

Ryanair vstupuje do další země, které se zatím evropské nízkonákladové aerolinky spíše vyhýbají. S nástupem zimního letového řádu začne létat

Ryanair vstupuje do další země, které se zatím evropské nízkonákladové aerolinky spíše vyhýbají. S nástupem zimního letového řádu začne létat do libanonského hlavního města Bejrútu.

Půjde současně o jednu z nejkratších linek v síti Ryanairu: povede z kyperského Pafosu, který je vzdušnou čarou vzdálen zhruba tři sta kilometrů.

Ryanair zatím prodává letenky pouze na zimní letový řád, dál zatím ne. Létat bude třikrát týdně. Ceny začínají na 18 eurech. Po Izraeli a Jordánsku jde o další zemi na Blízkém východě, kam Ryanair létá.

Do Libanonu z Evropy létá z nízkonákladových dopravců aktuálně jen Vueling. Letiště v Bejrútu prošlo letos značným rozšířením. Počty odbavených cestujících přes deset let rostou, letos mají překonat hranici 9 milionů za rok.

Tagy Bejrút Libanon Ryanair
5 komentářů