Austrian a Ryanair v Praze obnovily provoz, zatím v omezeném rozsahu

Bombardier De Havilland Canada Dash 8-400 společnosti Austrian Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaBombardier De Havilland Canada Dash 8-400 společnosti Austrian Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Na Letiště Praha se za posledních 24 hodin vrátili další dva dopravci: Austrian Airlines a Ryanair. V případě Austrian Airlines

Na Letiště Praha se za posledních 24 hodin vrátili další dva dopravci: Austrian Airlines a Ryanair.

V případě Austrian Airlines jde o linku do Vídně, která bude létat zatím čtyřikrát týdně: v pondělí, středu, pátek a neděli. Postupné navyšování počtu frekvencí plánuje rakouský dopravce ze skupiny Lufthansa Group na červenec.

Největší evropské aerolinky Ryanair obnovily svůj provoz z Letiště Praha včera večer. Krátce po 21. hodině včera přistálo na Ruzyni letadlo na pravidelné lince z Manchesteru, dnes přistála linka z Říma, odpoledne se Ryanair vrací na trasu na londýnské letiště Stansted.

Druhý největší dopravce v Praze po skupině Smartwings Group chystá největší návrat letů na začátek července. Už zítra se do Prahy vrátí také spojení s Barcelonou a Madridem.

Obnovení provozu je také příležitostí pro ty cestující, jejichž lety byly na jaře zrušeny kvůli cestovním omezením spojeným s šířením nemoci covid-19. Ti tak mohou nyní uplatnit své vouchery vystavené společností Ryanair a využít tak lety v době, kdy se Evropa postupně otevírá a je opět možné cestovat i na dovolené,“ uvedla zástupkyně Ryanairu Olga Pawlonka.

Ryanair v létě neobnoví všechny linky z Prahy, z původně plánovaných třiceti linek na letošní léto jich bude 21.

V červenci se vrací Ryanair i na tři regionální letiště v Česku. Z Brna začne létat do Londýna od 1. července, z Ostravy do Londýna 2. července, z Pardubic do Alicante 6. července.

Destinace Ryanairu z Prahy
Barcelona (obnovení provozu – červen)
Bari (červenec)
Bordeaux (červenec)
Bournemouth (červenec)
Brusel (srpen)
Dublin (červenec)
Edinburgh (červenec)
Göteborg (srpen)
Korfu (červenec)
Liverpool (červenec)
Londýn STN (červen)
Madrid (červen)
Malaga (červenec)
Mallorca (červenec)
Manchester (červen)
Marseille (červenec)
Milán (červenec)
Pisa (srpen)
Rhodos (červenec)
Řím (červen)
Zadar (červenec)
Pramen: Letiště Praha

Tagy letiště praha obnovení provozu po pandemii koronaviru Ryanair
4 komentáře