Ryanair se chystá propustit výrazně méně než ohlášené 3000 lidí

Ryanair a jeho Boeing 737-800. Foto: RyanairRyanair a jeho Boeing 737-800. Foto: Ryanair

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair se chystá propustit výrazně méně než dříve ohlášené 3000 lidí. Většina personálu totiž souhlasila s

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair se chystá propustit výrazně méně než dříve ohlášené 3000 lidí. Většina personálu totiž souhlasila s nižší mzdou a jinou organizací práce, které si vynutily dopady nemoci covid-19. V pátek to podle agentury Reuters řekl provozní ředitel firmy Neal McMahon.

Se mzdovými škrty až o 20 procent podle McMahona souhlasilo 97 procent pilotů a přes 90 procent členů palubní posádky. Největší evropské nízkonákladové aerolinky se na nových mzdových podmínkách ve čtvrtek dohodly se španělskými piloty. Zbývá ještě vyjednat dohody s belgickými piloty a s palubními zaměstnanci v Itálii a v Německu.

Britský konkurent easyJet tento týden potvrdil, že se zatím rozloučí s až 670 zaměstnanci. V původním plánu společnost počítala, že propustí 4500 lidí, ale i toto konečné číslo bude pravděpodobně nižší kvůli dohodám o částečných úvazcích a o neplaceném volnu, napsala agentura Reuters.

Společnost British Airways vlastněná skupinou IAG v dubnu uvedla, že bude muset zrušit až 12.000 pracovních míst. Celkem dává práci 42.000 lidí.

ČTK

Tagy easyjet propouštění Ryanair
17 komentářů