Ryanair posiluje u Jadranu. Otevřel novou základnu v Terstu, expanduje v Tiraně

Boeingy v barvách Ryanairu. Zdroj: Ryanair / Piotr MitelskiBoeingy v barvách Ryanairu. Zdroj: Ryanair / Piotr Mitelski

Obě letiště díky Ryanairu čekají další růst.

Letecká společnost Ryanair pokračuje ve své expanzi na jihu Evropy. Během týdne oznámil dopravce rozšíření svého působení v severoitalském Terstu a albánské Tiraně. V obou případech jde o expanzi na letištích u Jaderského moře.

V případě Terstu irský dopravce oznámil vytvoření báze s jedním letadlem Boeing 737 MAX 200 pro 197 cestujících a otevření pěti nových linek. Terst se tak stane již osmnáctou základnou dopravce v Itálii. Nově spojí Terst s Berlínem, Brindis, Krakovem, Paříží (Beauvais) a Sevillou. V létě bude z Terstu létat do 16 měst.

Region Friuli Venezia Giulia, ve kterém letiště leží, současně s oznámením expanze Ryanair zrušil místní turistickou taxu. To má přispět k většímu přílivu turistů do oblasti na hranici se Slovinskem.

Letiště v Testu odbavilo loni 930 tisíc cestujících, letos čeká růst na 1,3 milionu. Ryanair je tu největším dopravcem.

Ryanair tento týdne oznámil i šest nových linek z Albánie. Z hlavního letiště v Tiraně nově nabídne spojení do Bari, Birminghamu, Bristolu, Marseille, Vídně a Budapešti. Se stávajícími linkami (včetně Prahy) nabídne Rynair z Albánie 22 destinací.

Letiště v Tiraně zažívá velký rozmach, loni odbavilo 7,25 milionu cestujících. Letos očekává devět milionů cestujících. Ještě v roce 2019 branami prošlo jen tři miliony pasažérů.

Tagy Ryanair Terst TIA Tirana TRS
11 komentářů