Ryanair končí námluvy s Airbusem, zůstane jen u Boeingu

Boeing 737-800 společnosti Ryanair. Foto: RyanairBoeing 737-800 společnosti Ryanair. Foto: Ryanair

Letecká společnost Ryanair opouští své plány zařadit do flotily ve větším měřítku Airbusy A320. Naopak tento typ vyřadí z provozu

Letecká společnost Ryanair opouští své plány zařadit do flotily ve větším měřítku Airbusy A320. Naopak tento typ vyřadí z provozu u své značky Lauda.

Ryanair podle agentury Reuters uvedl, že všechny leasingové smlouvy na pronájem A320 postupně ukončí a třicítku strojů nahradí vlastními stroji Boeing 737-800. O možné náhradě části boeingů airbusy začal Ryanair mluvit po vstupu do rakouského dopravce, z velké části ale mohlo jít jen o taktiku, jak přinutit Boeing k dalším slevám z ceny letadel. Loni po uzemnění Boeingů 737 MAX šéf firmy Michael O’Leary uvedl, že s Airbusem jedná o nákupu stovky letadel A320.

Nebudeme iniciovat žádné jednání s Airbusem do doby, než s námi Airbus bude chtít jednat. Dokud od nás nepotřebují objednávku, tak tím jen ztrácíme čas,“ řekl O’Leary.

Ještě v únoru přitom Ryanair plánoval, že u Laudy navýší počet airbusů z 23 na 38 kusů. O’Leary ale zvažuje i možnost, že činnost Laudy výrazně omezí a zavře domovskou základnu ve Vídni. Důvodem jsou spory s rakouskou odborovou organizací.

Tagy Airbus boeing Lauda Ryanair Top
12 komentářů