Ryanair bojuje se stávkujícími piloty v Irsku. Vyhrožuje přesunem letadel do Polska

Boeing 737 společnosti Ryanair. Foto: RyanairBoeing 737 společnosti Ryanair. Foto: Ryanair

Letecká společnost Ryanair, která dnes a zítra bojuje s velkou vlnou stávek a rušením letů, přesune od zimního letového řádu

Letecká společnost Ryanair, která dnes a zítra bojuje s velkou vlnou stávek a rušením letů, přesune od zimního letového řádu šest letadel ze své základny v Dublinu do Polska. Firma to vysvětluje rostoucími mzdovými požadavky irských pilotů i poptávkou v Polsku.

Plán oznámil Ryanair dnes v tiskové zprávě, změnu schválilo dnes představenstvo firmy. V Dublinu měla mít firma na zimu původně 30 boeingů 737-800, místo toho jich bude mít 24. Změnu Ryanair vysvětluje jednak rostoucí poptávkou v Polsku, jednak slabším zájmem cestujících v Irsku kvůli nedávným stávkám tamějších pilotů. Firma stávkující nepřímo obvinila z toho, že jim objem rezervací z Irska klesl kvůli obavám možných zákazníků ze zrušení letu kvůli stávce.

Ryanair v Polsku letos spustil charterovou leteckou společnost Ryanair Sun, která létá pro tamější cestovky. Od zimy jim chce nabízet až deset letadel. Ryanair současně oznámil, že v Irsku propustí tři sta lidí. Nabídne jim přesun do Polska.

Provozní ředitel Ryanairu Petter Bellew uvedl, že přesun je jediným řešením, jak firma může dál nabízet levné lety. Zpráva může výrazně ovlivnit i český Travel Service. Polské cestovky jsou jeho významným zákazníkem.

Ryanair dnes a zítra čelí stávce palubního personálu v Portugalsku, Španělsku a Belgii, kvůli protestu musela firma zrušit 300 letů, tedy zhruba každý osmý.

Tagy Ryanair stávka
1 komentář