Růst v souladu s udržitelností. EPLI podporuje zvýšení podílu železnice

Zaměření je jasné: rozšiřovat strategické obchodní příležitosti, které nejen podporují náš růst, ale jsou také v souladu s postupy prospěšnými pro životní prostředí.

Společnost EP Logistics International (EPLI), sdružující logistické společnosti v rámci Energetického a průmyslového holdingu (EPH), zveřejnila svou třetí Zprávu o udržitelnosti. Představuje přístup k ESG (Environmental, Social and Corporate Governance), včetně strategie, cílů a metodiky vykazování.

Generální ředitel Zbigniew Klepacki v úvodní kapitole představuje vizi udržitelnosti společnosti
a klíčové strategické úspěchy v oblasti ESG v roce 2023. „Když se zamyslíme nad uplynulým rokem, zjistíme, že rok 2023 byl pro EPLI výzvou i příležitostí. Zatímco svět procházel složitými situacemi, jako byla krize v Rudém moři, pokračujícím konfliktem na Ukrajině a výraznou energetickou krizí na začátku roku, i my jsme byli vystaveni zkoušce odolnosti. V reakci na tyto výzvy bylo naše zaměření jasné: rozšiřovat strategické obchodní příležitosti, které nejen podporují náš růst, ale jsou také v souladu s postupy prospěšnými pro životní prostředí, zejména při zintenzivnění našeho úsilí o usnadnění přechodu nákladní dopravy ze silnice na železnici. Tento přesun je nejen nedílnou součástí snižování naší uhlíkové stopy, ale je také v souladu se strategií EU Green Deal, jejímž cílem je dosáhnout do roku 2030 50% snížení emisí souvisejících s dopravou a 50% zvýšení výkonnosti železniční nákladní dopravy,“ uvedl Klepacki.

„Naše strategie jednoznačně podporuje zvýšení podílu železnice na dosažení zásadního cíle, kterým je ekologizace odvětví dopravy, jež v současné době představuje 27 % emisí CO2 v EU,“ dodal Klepacki.

V souladu s vizí EU byly investice EPLI v roce 2023 zaměřeny na rozšíření trhu prostřednictvím ekologičtějších alternativ k tradiční silniční dopravě. I v příštích letech bude EPLI klást důraz na segment intermodální přepravy se zastoupením železnice. Kromě vlastního úsilí o přesun tras ze silnice na železnici podporuje zavádění iniciativ EU, jako je evropský systém řízení železniční dopravy (ERTMS) a politika transevropské dopravní sítě (TEN-T), které se snaží zlepšit kapacitu železnic, infrastrukturu a propojení v bloku.

EPLI je přesvědčena, že tyto investice budou mít významný přínos pro životní prostředí a celé logistické odvětví.

Důležitou součást Zprávy o udržitelnosti představuje také personální a bezpečnostní politika EPLI. I v době ekonomické nejistoty se zvýšil počet zaměstnanců společnosti při zachování přísného standardu řízení, přičemž je stále kladen důraz na praktická a dosažitelná zlepšení v oblasti sociální a environmentální odpovědnosti.

Společnost EPLI bude i nadále pokračovat v ESG aktivitách s důrazem na perfektní zákaznický servis a modernizaci odvětví logistiky a bude postupovat v rámci udržitelného podnikání.

Plné znění Zprávy o udržitelnosti.

Tagy EP Logistics International ESG
Žádné komentáře