ŘSD zaplňuje bílé místo na D1, u Křenovic může postavit benzinky Čepro

Čerpací stanice EuroOil. Foto: ČeproČerpací stanice EuroOil. Foto: Čepro

Řidiči by se měli do několika let konečně dočkat čerpací stanice na odpočívce Křenovice mezi Vyškovem a Kroměříží. Postaví je

Řidiči by se měli do několika let konečně dočkat čerpací stanice na odpočívce Křenovice mezi Vyškovem a Kroměříží. Postaví je státní společnost Čepro, se kterou Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo dvě smlouvy o dlouhodobém pronájmu (pro obě strany dálnice).

ŘSD vypsalo tendr na nájemce a investora do dvou čerpacích stanic už v létě 2018, smlouvy s vítězným Čeprem pak uzavřelo loni v polovině roku. Aby mohly vstoupit v platnost, bylo ale třeba podle zákona o majetku České republiky výjimky od ministerstva financí. Pronájem bude totiž na 20 let, nikoliv na zákonem daných osm let. Výjimku udělilo ministerstvo financí v prosinci, vyplývá z registru smluv. Právě krátká doba pronájmu původně vedla k tomu, že zájem ze strany provozovatelů nebyl žádný. Z každé smlouvy by mělo ŘSD celkově získat 67 milionů korun.

Čepro, které provozuje čerpací stanice EuroOil, musí nejpozději do dvou let zajistit všechna potřebná povolení a do dalších dvou let pumpy zprovoznit. Díky tomu dostanou řidiči možnost načerpat pohonné hmoty na desítky kilometrů dlouhém úseku, kde dosud žádná pumpa není. Ve směru z Brna na Přerov je poslední na Rohlence u Brna, v opačném směru je u Vyškova.

Tagy Čepro čerpací stanice D1 ŘSD
33 komentářů