ŘSD začne letos dodělávat protihlukové stěny na novém úseku D11, má stavební povolení

Nový úsek D11. Pramen: Swietelsky stavebníNový úsek D11. Pramen: Swietelsky stavební

Stavba stěn začne nejdříve v létě, potrvá sedm měsíců.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) může letos začít se stavbou protihlukových stěn podél nového úseku D11 z Hradce Králové do Jaroměře.

Ministerstvo dopravy již na úřední desce zveřejnilo oznámení o udělení stavebního povolení. Ještě loni ŘSD uvádělo, že bude hotovo na jaře. To se ale nyní nejeví jako reálné: ještě není ani vypsána soutěž a stavba potrvá 7 měsíců.

„Zahájení předpokládáme v létě 2022,“ uvedla Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD. Výstavba stěn by podle ní pak měla trvat sedm měsíců. „Omezení dopravy se budeme snažit minimalizovat,“ dodala. Výši nákladů na stěny zatím ŘSD nezveřejnilo. Stěny vzniknou na základě memoranda s Hradcem Králové. Budou chránit před hlukem části města Svobodné Dvory a Chaloupky, vyrostou i podél obcí Stěžery, Světí a Všestary.

Historie zatím nepostavených protihlukových zábran sahá do roku 2018. Tehdy se proti stavbě dálnice odvolalo město Hradec Králové. Podle něj nebyla ochrana proti hluku dostatečná a město si tak nechalo zpracovat studii. Následně ale došlo k dohodě a podpisu memoranda mezi ŘSD a Hradcem Králové.

Tagy D11 D11 Hradec Králové - Smiřice PHS Protihlukové stěny Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
Žádné komentáře