ŘSD začátkem týdne otevře po modernizaci odpočívku Střechov na D1

Odpočívka Střechov na D1 v závěru modernizace (září 2022). Pramen: ŘSDOdpočívka Střechov na D1 v závěru modernizace (září 2022). Pramen: ŘSD

Odpočívka Střechov byla budována spolu s dálnicí v 70. letech minulého století, jde tak o jednu z nejstarších odpočívek na D1.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) završuje modernizaci odpočívky Střechov (vlevo), která leží na D1 zhruba na půli cesty z Jihlavy do Prahy. Modernizaci provedla společnost Metrostav Infrastructure za 128 milionů; práce začaly v květnu.

„V průběhu pondělí po stavební stránce a v úterý jako celek včetně benzinové čerpací stanice uvedeme do provozu modernizovanou a rozšířenou odpočívku Střechov,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. Na místě ještě vzniká rychlé občerstvení KFC, které by se mělo otevřít v listopadu.

Odpočívka Střechov byla budována spolu s dálnicí v 70. letech minulého století, jde tak o jednu z nejstarších odpočívek na D1. V době výstavby šlo o velkou odpočívku s čerpací stanicí, ke které v 90. letech přibyl snack a motorest.

Odpočívka Střechov na D1 v závěru modernizace (září 2022). Pramen: ŘSD

Odpočívka Střechov na D1 v závěru modernizace (září 2022). Pramen: ŘSD

Rekonstrukce přinesla kompletní nové povrchy včetně odvodnění, nově byl instalován odlučovač ropných látek a retenční nádrž. Kapacita stání pro kamiony se zvýšila z původních 42 míst na 98 míst. Vzrostl i počet míst pro osobní auta. Na výjezdu z odpočívky zpět na dálnici vzniká okružní křižovatka. „Nové je osvětlení, kamerový dohled, dětské hřiště i kompletní mobiliář,“ doplnil Buček.

Odpočívka se měla původně otevřít už na konci prázdnin, zpoždění zapříčinil uložený kabel vysokého napětí, na který stavbaři narazili v dolní části odpočívky a se kterým nepočítali.

Odpočívka na levé straně (což je směr na Prahu) je propojena s odpočívkou na pravé straně podjezdem pod dálnicí, kapacitu tak lze využít pro oba směry. Tomu mají napomoci nové informační tabule. Odpočívka na pravé straně dálnice byla vylepšena už v roce 2019.

Tagy D1 odpočívka Střechov ŘSD
Žádné komentáře