ŘSD začalo s výměnou mostu na silnici I/12 u Českého Brodu, řidiče čeká provizorní komunikace

Most na silnici I/12 u Přistoupimi. Foto: ŘSDMost na silnici I/12 u Přistoupimi. Foto: ŘSD

Největší omezení bude do konce srpna, poté kyvadlový provoz zmizí.

Řidiči na silnici I/12 mezi Prahou a Kolínem musejí počítat s novým zdržením u Přistoupimi nedaleko Českého Brodu. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zde zahájilo stavbu nového mostu přes Jalový potok. Omezení potrvají do konce roku, do konce srpna bude provoz jen kyvadlový.

Stávající most je podle Martina Bučka z týmu komunikace ŘSD ve špatném stavu a je nutné ho vyměnit. „Je v současné době provozovaný podmíněně při zajištění bezpečnosti provozu provizorními betonovými svodidly na obou stranách mostu. Má poruchy takového charakteru, které nedovolují navrhnout jeho ekonomickou opravu. Stávající objekt bude tedy demolován a na jeho místě postavíme most zcela nový,“ dodal Buček.

Zakázku za 22,7 milionu korun získala společnost Raeder & Falge . Ta v pondělí začala s přípravnými pracemi na výstavbu provizorní komunikace včetně mostního provizoria. Bude obousměrná.

Než bude vybudována, musejí ale řidiči počítat s kyvadlovým provozem a dopravou řízenou světelnou signalizací. „S ohledem na křižovatku s místní komunikací, která je uvnitř omezeného úseku, je provoz řízen semafory i na této místní komunikaci z obou stran připojení k silnici I. třídy. Řidiči tak určitě musejí počítat s určitým zdržením při průjezdu tímto zúžením. Tento režim řízení dopravy bude instalován do konce srpna tohoto roku, kdy provizorní komunikaci dokončíme a převedeme na ní dopravu,“ dodal Buček.

Tagy I/12 Přistoupim Raeder & Falge Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
3 komentáře