ŘSD začalo s přípravnými pracemi na propojení Valašska s D1

Přípravné práce pro stavbu Palačovské spojky. Foto: ŘSDPřípravné práce pro stavbu Palačovské spojky. Foto: ŘSD

Soutěž na stavbu Palačovské spojky se protahuje, termín pro podání nabídek je posunut o tři měsíce.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo v těchto dnech s přípravnými pracemi, které souvisí s novostavbou takzvané Palačovské spojky. Stavba oficiálně nazvaná I/35 Lešná – Palačov má propojit silnici I/35 s dálnicí D48 a následně D1 a zlepšit zejména silniční spojení Valašska.

O posunu informovalo ŘSD na svých stránkách. Aktuálně probíhá skrývka ornice a kácení dřevin, brzy na trase začne archeologický průzkum.

Na stavbu stále běží soutěž, kterou ŘSD vypsalo v prosinci loňského roku s odhadovanou cenou 2,2 miliardy korun. Původní termín pro odevzdání nabídek 16. února muselo ŘSD několikrát posouvat, aktuálně platí 25. května.

Mapa silnice I/35 Lešná - Palačov. Foto: ŘSD

Mapa silnice I/35 Lešná – Palačov. Foto: ŘSD

Nová silnice označovaná jako Palačovská spojka má být alternativou k současné silnici I/35 z Hranic do Valašského Meziříčí. Má napojit Valašsko na dálnici D1. Součástí zakázky je necelých pět kilometrů nového úseku silnice I/35 z Lešné do Palačova o šířce 24,5 metru.

Dalších 3,7 kilometru bude rekonstrukce D48 mezi Dubem a Palačovem. Nová silnice by měla přispět k lepší integraci a rozvoji valašského regionu právě tím, že získá napojení na důležité silniční tahy. Hotovo by mělo být v roce 2025.

Tagy I/35 I/35 Lešná - Palačov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
18 komentářů