ŘSD uzavře kvůli opravě dálničního přivaděče exit z D1 do Jihlavy

Silnice I/38 mezi Jihlavou a D1. Foto: ŘSDSilnice I/38 mezi Jihlavou a D1. Foto: ŘSD

Omezení potrvá do poloviny října, příští rok začne oprava levého pásu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) od zítřka uzavře exit 112 na dálnici D1, který využívají řidiči jedoucí na Jihlavu či Havlíčkův Brod. Důvodem je posun opravy silnice I/38, která pod dálnicí vede. Práce se přesunou nově do pravého jízdního pásu mezi dálnicí a Jihlavou.

„Dopravní omezení bude proti předchozí etapě výraznější a provoz na přivaděči zůstane zachován pouze v levém jízdním pásu (směr D1/H. Brod), kde se bude jezdit v režimu 1+1 jízdní pruh,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Opatření má trvat do poloviny října.

Uzavřené budou sjezdové a nájezdové části u exitu 112 v Pávově. Kdo chce jet ve směru od Prahy do Jihlavy, má sjet už na 104. kilometru u Větrného Jeníkova, ve směru od Brna na 119. kilometru u Velkého Beranova. Oficiálně ŘSD posílá dopravu na Jihlavu i ve směru od Brna přes Větrný Jeníkov.

„Tato situace s sebou může přinést možné komplikace a musíme počítat s tím, že mnohem silnější provoz bude na silnicích při průjezdu městem Jihlava. Proto na bezpečnost a plynulost provozu budou dohlížet především dopravní policisté. Apelujeme proto na všechny řidiče, aby respektovali vyznačené objízdné trasy a dbali pokynů policistů,“ uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Dana Čírtková.

Objízdná trasa pro uzavřenou silnici I/38 v Jihlavě. Foto: ŘSD

Objízdná trasa pro uzavřenou silnici I/38 v Jihlavě. Foto: ŘSD

Nová okružní křižovatka v Pávově

Práce na opravě nejvytíženějšího úseku silnice I. třídy na Vysočině začaly v březnu, zatím probíhaly ve středovém dělícím pásu. Od zítřka začne oprava pravého jízdního pásu, která bude hotová v polovině října. Příští rok na jaře proběhne oprava levého pásu.

Během tohoto omezení dojde i k uzavírce části mimoúrovňových křižovatek na silnici I/38 ve směru od D1 (MÚK Pávov, MÚK Lesnov a MÚK I/38 se sil. III/03824 (ul. Romana Havelky). „Řidiči, kteří budou potřebovat využít některou z uzavřených větví mimoúrovňových křižovatek obsluhujících jízdní pás ve směru na Jihlavu, se budou moci otočit do protisměru přes mimoúrovňovou křižovatku se silnicí II/523 (ul. Jiráskova) a k odbočení využít příslušné větve MÚK obsluhující levý jízdní pás,“ dodal Buček.

Vytížený dálniční přivaděč o délce 5,6 kilometru opravuje Strabag za 338 milionů korun. Denně tu projede až 27 tisíc aut.

Mimo tuto akci počítá ŘSD i s výstavbou nové okružní křižovatky v Pávově, detailně jsme ji popisovali zde.

Tagy D1 I/38 Jihlava Pávov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
4 komentáře