ŘSD uzavře kvůli demolici mostu u Chotýčan dálnici D3

Starý most přes dálnici D3 u Chotýčan půjde k zemi (listopad 2022). Pramen: ŘSDStarý most přes dálnici D3 u Chotýčan půjde k zemi (listopad 2022). Pramen: ŘSD

Polní cesta vedoucí po mostě určeném k likvidaci bude přeložena do nové stopy a na nový most.

Stavba odpočívky Chotýčany na dálnici D3 severně od Českých Budějovic si v příštích dnech už poněkolikáté vyžádá úplné uzavření dálnice. Zatímco v srpnu se dálnice zavírala kvůli odstřelům skal, tentokrát je důvodem demolice starého mostu, který převádí přes dálnici místní komunikaci.

Demoliční práce uzavřou dálnici mezi sjezdy Ševětín (km 118) a Lhotice (km 123). Provoz bude sveden na objížďku, která povede po původní výpadovce na Prahu (dnes II/603) přes Ševětín, Vitín a Chotýčany.

Polní cesta vedoucí po mostě určeném k likvidaci bude přeložena do nové stopy a na nový most, který ŘSD nechalo zbudovat o něco jižněji. Kvůli jeho budování se dálnice uzavírala také v červnu.

Stavba vůbec první jihočeské dálniční odpočívky začala letos v únoru. Odpočívka mimo jiné nabídne 90 míst pro osobní auta a 80 míst pro kamiony (celkem na obou stranách). Součástí stavby má být zelený val, který parkoviště oddělí od okolí.

Odpočívku staví firma Strabag, která v tendru zvítězila s cenou 432 milionů korun. Předpokládaná cena byla 345 milionů. Po jejím dokončení ji obsadí se svými čerpacími stanicemi koncern MOL. Hotovo má být příští rok.

Harmonogram omezení provozu na dálnici a úplné uzavírky:

17. listopadu od 8:00 dojde k omezení provozu na dálnici D3 v režimu 1+1 pod novým mostem a 1+2 v místě stávajícího mostu (demontáž bednění nového mostu, demontáž a montáž svodidel pod novým a starým mostem)

19. listopadu od 12:00 dojde k úplné uzavírce dálnice D3 a k zahájení demolice stávajícího mostu
20. listopadu v 8:00 dojde k opětovnému otevření dálnice D3 v režimu 1+1 pod novým mostem a 1+2 v místě stávajícího mostu (demolovaného mostu)

20. listopadu v 14:00 bude dálnice D3 opětovně zprovozněna v režimu 2+2

Tagy D3 odpočívka Chotýčany ŘSD
7 komentářů