ŘSD upravilo okružní křižovatku v Liberci, nový bypass zrychlí nájezd

Nový bypass na Kunratické v Liberci. Foto: ŘSDNový bypass na Kunratické v Liberci. Foto: ŘSD

Nová větev usnadní nájezd na silnici řidičům ve směru ze sídliště Kunratická.

Ředitelství silnic a dálnic dokončilo stavební úpravy okružní křižovatky na silnici I/14 na okraji Liberce u sídliště Kunratická. Ve směru od sídliště mají řidiči k dispozici nový bypass, který umožňuje přímé napojení na silnici vedoucí dál k průtahu městem v podobě silnice I/35.

Krajský úřad Libereckého kraje povolil předčasné užívání spojovací větve od 6. listopadu. Zlepší se tam bezpečnost a plynulost dopravy. Denně tudy projede 14 tisíc vozidel. Celkové náklady nepřesáhly 5,655 milionu korun a uhradilo je Ředitelství silnic a dálnic ČR.

„Po okružních křižovatkách u Bílého Kostela a Hrádku nad Nisou se jedná o třetí bypass v Libereckém kraji, jehož hlavním cílem je odvedení dopravy směřující z oblasti Harcova a Kunratic na průtah krajským městem mimo hlavní prostor okružní křižovatky,“ uvedl Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR. Nová součást silnice I. třídy je vystavěna v pravotočivém oblouku o poloměru 35 metrů. Celková délka bypassu činí 241,262 metru.

Po kontrolní prohlídce jsme rozhodli z pozice speciálního stavebního úřadu, že lze stavbu bezpečně užívat,“ dodal vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp. Nový bypass je v režimu předčasného užívání od 6. listopadu. Po doložení dalších zákonem stanovených podkladů bude vydán kolaudační souhlas.

Tagy I/14 Kunratická liberec Liberecký kraj Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
15 komentářů