ŘSD startuje s opravou důležité estakády v centru Olomouce

Rekonstrukce estakády silnice I/35 v OlomouciRekonstrukce estakády silnice I/35 v Olomouci

V Olomouci dnes začíná oprava klíčového průtahu v centru města. Rekonstrukcí projde přibližně kilometrový úsek estakády silnice I/35 včetně výjezdových

V Olomouci dnes začíná oprava klíčového průtahu v centru města. Rekonstrukcí projde přibližně kilometrový úsek estakády silnice I/35 včetně výjezdových a nájezdových ramp. Jde o část silnice mezi hodolanským mostem a hobby marketem bauMax (km 245,8 – 246,8). Výměna povrchu ulic Tovární a Velkomoravská bude rozdělena do dvou fází. První potrvá do poloviny listopadu, poté se dělníci vrátí k pracím na jaře příštího roku. O začátku oprav informovalo Ředitelství silnice a dálnic (ŘSD) v tiskové zprávě.

Výměnu asfaltu hlavní trasy i sjezdových či výjezdových ramen silnice I/35 zajistí společnost KARETA s. r. o. Vybrána byla z osmi nabídek stavebních firem. Opravované části frekventované komunikace vykazují trhliny, vyjeté koleje, výtluky a hloubkovou korozi, odstranění diagnostikovaných vad dosahuje smluvní ceny cca 26,8 milionu Kč bez DPH.

Provoz na estakádě bude během její opravy značením sveden do jednoho pruhu pro každý směr jízdy v režimu 1+1. Uzavřené sjezdy či výjezdy nahradí obousměrná objízdná trasa olomouckými ulicemi Jeremenkova, Kosmonautů a Wittgensteinova.

Rekonstrukce estakády silnice I/35 v Olomouci

Rekonstrukce estakády silnice I/35 v Olomouci
Zdroj: ŘSD

Tagy I/35 Kareta Olomouc Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
15 komentářů