ŘSD spouští opravu tunelu Jihlava na I/38, nákladní vozy budou směrovány přes Pelhřimov

Jihlavský tunel na I/38. Pramen: ŘSDJihlavský tunel na I/38. Pramen: ŘSD

Jihlavský tunel na frekventované silnici I/38 v západní části města se na osm týdnů zcela uzavře.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí v úterý opravu tunelu Jihlava na frekventované silnici I/38 v západní části města. Tunel se na osm týdnů uzavře, řidiči budou nuceni využít objízdné trasy. Práce provede společnost Energovod CZ za 53,74 milionu korun.

Objízdné trasy během opravy tunelu Jihlava. Pramen: ŘSD

Objízdné trasy během opravy tunelu Jihlava. Pramen: ŘSD

Tunel o délce 310 metrů byl otevřen v roce 2004 a podle ŘSD jsou některé jeho technologické části, například osvětlení, na konci životnosti. V průběhu prací dojde k sanaci závad na stavební a technologické části tunelu. Konkrétně bude provedena oprava stavební části tunelu, úprava svodidel a doplnění tlumičů nárazu. Budou opraveny i rozvody, osvětlení, řídicí, kamerový nebo protipožární systém.

Objízdná trasa pro vozidla do 3,5 tuny bude vedena přes Jihlavu. Ve směru od Havlíčkova Brodu ulicemi Jiráskova, Hamerníkova, U cvičiště a Žižkova, ve směru od Znojma ulicemi Žižkova, Dvořákova a Jiráskova.

Nákladní auta budou mít objížďku o poznání delší. Pro tato vozidla bude trasa vedena obousměrně po silnici II/602, přes Pelhřimov a dále po silnici I/34 na Humpolec, přes mimoúrovňovou křižovatku na 90. kilometru po dálnici D1 na Exit 112 Jihlava s opětovným napojením na silnici I/38. Ve směru na Třebíč použijí tyto vozy dálnici mezi exity 112 a 134 u Měřína na Žďársku.

Tagy I/38 Jihlavský tunel ŘSD
5 komentářů