ŘSD rozšířilo D1 u Humpolce zpět do čtyř pruhů, svodidla jsou posunutá

Situace na D1 ve středu 12.12. 2018 odpoledne. Foto: Oldřich SládekSituace na D1 ve středu 12.12. 2018 odpoledne. Foto: Oldřich Sládek

Z dálnice D1 zmizel nejproblematičtější úsek posledních dní. Silničáři dokončili posunutí provizorních betonových svodidel v úseku mezi Humpolcem a Větrným

Z dálnice D1 zmizel nejproblematičtější úsek posledních dní. Silničáři dokončili posunutí provizorních betonových svodidel v úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, v každém směru tak  jsou už k dispozici řidičům dva pruhy o požadované šířce.

„Ve směru na Prahu skončilo posouvání svodidel po jedenácté hodině, ve směru na Brno po dvanácté hodině,“ řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Situaci komplikoval ještě dnes kamion, který se na úseku porouchal ve směru na Prahu a na místě vznikaly velké kolony. Do hodiny se ho podařilo z dálnice dostat.

Posun svodidel bude stát podle Rýdla do dvou milionů korun. „Dálnice je nyní plně průjezdná, levý pruh má požadovaných 3,75 metrů,“ řekl Rýdl. Podle něj silničáři ještě od 4. ledna začnou dodělávat střední dělící pás, to ale omezení už nepřinese. Zatím se smí jet úsekem maximálně osmdesátkou.

ŘSD a ministerstvo dopravy čelí velké kritice za nezvládnutou situaci na D1 v úseku Humpolec – Větrný Jeníkov, který modernizovalo česko-kazašsko-italské sdružení, problém budou řešit i poslanci.

Tagy D1 Humpolec - Větrný Jeníkov Ředitelství silnic a dálnic
4 komentáře