ŘSD rozšíří odpočívku Mikulášov na D1, odhad ceny je 180 milionů

Odpočívka Mikulášov na D1. Pramen: ŘSDOdpočívka Mikulášov na D1. Pramen: ŘSD

Stávající protilehlé areály zůstanou zachovány, jejich plocha se rozšíří o přibližně jeden hektar.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) hodlá upravit a rozšířit odpočívku Mikulášov, která leží na D1 zhruba na půl cesty mezi Prahou a Brnem (95. km). Vypsalo tendr na zhotovitele, předpokládaná hodnota zakázky je 180 milionů korun.

„Stávající protilehlé areály zůstanou zachovány, jejich plocha se však rozšíří o přibližně jeden hektar a nabídne desítky dalších volných míst,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Kraj Vysočina Jiří Veselý. Plán počítá s navýšením kapacity pro kamiony z 15 na 20 míst ve směru na Brno a z osmi na 28 míst pro kamiony ve směru na Prahu. Na obou stranách dálnice přibydou i místa pro osobní auta a autobusy.

„V rámci rozšíření bude doplněn mo­biliář, včetně zastřešených posezení. Pro rodiny s dětmi bude na pravé odpočívce (ve směru na Brno) v docház­kové vzdálenosti od čerpací stanice a restaurace zří­zeno dětské hřiště,“ doplnil Veselý.

Obě odpočívky budou osázeny stromy, po celém obvodu oploceny, prostor bude vybaven novým veřejným LED osvětlením a kamerovým systémem. Stavba má začít letos na jaře a skončit příští rok.

Tagy D1 odpočívka Mikulášov odpočívky ŘSD
15 komentářů