ŘSD připravuje nové Středisko správy a údržby dálnice, areál vyroste i s dálničním oddělením policie na silnici I/35 Lešná – Palačov

Vizualizace silnice I/35 Lešná - Palačov. Pramen: ŘSDVizualizace silnice I/35 Lešná - Palačov. Pramen: ŘSD

Náklady na investici dosahují 308 milionů korun bez DPH. Středisko dostane na starost určené úseky na dálnici D48 i silnici I/35.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravuje výstavbu nového Střediska správy a údržby dálnice (SSÚD). Areál má vyrůst v okrese Přerov na silnici I/35 Lešná – Palačov, konkrétně u obce Poruba. Aktuálně je projekt ve stádiu hledání zhotovitele, lhůta pro podání nabídek končí 29. září.

Předpokládaná cena za zhotovení stavby SSÚD Poruba je přibližně 308 milionů korun bez DPH. „Termín realizace se bude odvíjet od pokračování aktuální fáze. Středisko najde své místo převážně mimo zastavěné území a na zemědělsky obdělávaných pozemcích,“ uvedl Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.

Stavba SSÚD Poruba zahrnuje dva samostatné areály. V jednom bude sídlit středisko správy a údržby dálnice, ve druhém pak dálniční oddělení policie. Účelem střediska bude zajišťovat správu a údržbu části dálnice D48 od jejího napojení na D1 – Exitu 311 po město Nový Jičín a části silnice I/35 od jejího napojení na D48 po město Valašské Meziříčí. Dále také sběr dat z hlásek SOS, meteostanic a kamer a předávat je do Národního dopravního informačního centra.

Bude mít na starost také zajištění provozuschopnosti určeného úseku dálnice D48 i silnice I/35, respektive jejich sjízdnosti.

Situace šiřších vztahů SSÚD Poruba na silnici I/35.Zdroj: ŘSD

Situace šiřších vztahů SSÚD Poruba na silnici I/35. Zdroj: ŘSD

 

Umístění SSÚD Poruba.Zdroj: Google Earth

Umístění SSÚD Poruba. Zdroj: Google Earth

Tagy D48 dálnice D48 I/35 I/35 Lešná - Palačov Olomoucký kraj Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/35 SSÚD Poruba Zlínský kraj
6 komentářů