ŘSD po necelém roce provozu objevilo první závadu na novém úseku D35

Stavba D35 u Opatovic. Foto: ŘSDStavba D35 u Opatovic. Foto: ŘSD

Provoz na dálnici je od neděle omezen.

Po zhruba deseti měsících provozu musí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) omezit provoz na novém úseku dálnice D35 z Opatovic nad Labem do Časů. Od včerejška je tu sveden provoz do jednoho jízdního pruhu každým směrem. Důvodem je poškození dilatačních závěrů mostu, problém nastal u přechodu mezi dálničním tělesem a mostovkou.

Omezení je u opatovické estakády. Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla dojde v příštích dnech k opravě zhotovitelem. Tím bylo sdružení firem Strabag, M-Silnice a SMP CZ. „Ukazuje se, že problém je nejspíše v mechanických vrstvách založení mostu. Pracují jinak, než by měly,“ uvedl Rýdl.

Omezení na dálnici má skončit do 31. října. Podle Rýdla řidiči neuvidí na místě omezení na první pohled intenzivní stavební ruch. Většina prací totiž bude probíhat ze spodní strany mostu. Nejde ještě ani o reklamační opravu, nový úsek dálnice nebyl dosud převzat a provoz na něm je v režimu předčasného užívání.

Dálnice D35 v úseku Opatovice – Časy byla otevřena loni v prosinci. Stavba 12 kilometrů vyšla na více než tři miliardy korun. Naváže na ní úsek Časy – Ostrov, který se otevře letos v prosinci.

Tagy D35 D35 Opatovice - Časy M-Silnice SMP CZ Strabag
23 komentářů