ŘSD otevře u Olomouce zmodernizovanou odpočívku Skrbeň

Odpočívka Skrbeň Foto: ŘSDOdpočívka Skrbeň Foto: ŘSD

Sociální zařízení bude dočasně zajištěno provizorním způsobem.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovozní v pondělí 19. 12. na 259. kilometru dálnice D35 mezi Mohelnicí a Olomoucí zmodernizovanou odpočívku Skrbeň. Práce na stavbě původem z 80. let minulého století provedla společnost Skanska, rozšíření někdejší asfaltové plochy vyšlo na cca 45,4 milionu Kč bez DPH.

Modernizace řeší převis poptávky po stáních pro nákladní automobily, celkem se jich na odpočívku nově vejde hned 20. Dále je k dispozici 29 míst pro osobní autobily, 4 autobusy a 4 karavany. V místě proběhly opravy povrchů včetně odvodnění, stání pro kamiony jsou z cementobetonu. Ostatní plochy kryje asfalt. Součástí odpočívadla jsou normované odbočovací a připojovací pruhy. Z doplňkové výbavy stojí za zmínku například osvětlení LED, lavičky, stoly, kamerový dohled nebo systém pro sledování obsazenosti parkoviště.

V případě sanitární zóny zatím ŘSD navzdory třikrát vypsanému výběrovému řízení a úpravě podmínek nenašlo zhotovitele, sociální zařízení bude proto zajištěno provizorním způsobem. V budoucnu budou mít korporátní toalety stejnou podobu podél dálnic po celé republice. V rámci prefabrikované stavby je počítáno automatickými toaletami a sprchou v nerezovém provedení.

Odpočívadlo na dálnici D35 u Skrbeně vzniklo spolu s dálnicí v osmdesátých letech. Až donedávna zde byla jen zpevněná plocha bez jakéhokoli zázemí, která byla jednou z posledních tohoto druhu na české dálniční síti.

Stavba odpočívky Skrbeň. Foto: Skanska

Stavba odpočívky Skrbeň. Foto: Skanska

 

Tagy D35 odpočívka Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Skrbeň
14 komentářů