ŘSD opraví most přes trať na silnici I/34 na východním okraji Havlíčkova Brodu

Most na I/34 u Havlíčkova Brodu. Pramen: ŘSDMost na I/34 u Havlíčkova Brodu. Pramen: ŘSD

Rekonstrukce bude probíhat po polovinách. Po mostě projede každý den devět tisíc vozidel, z toho 28 % tvoří nákladní doprava.

Na východním okraji Havlíčkova Brodu se schyluje k opravě mostu, který převádí silnici I/34 přes železniční trať a Břevnický potok. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) aktuálně vyhodnocuje nabídky v tendru; předpokládaná hodnota zakázky je 44 milionů korun.

„Diagnostika prokázala dožilý stav mostního svršku, zejména říms, zábradlí, izolace a systému odvodnění. Stávající svršek mostu bude tedy odstraněn a nahrazen novým,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Kraj Vysočina Jiří Veselý.

Most na I/34 u Havlíčkova Brodu. Pramen: ŘSD

Most na I/34 u Havlíčkova Brodu. Pramen: ŘSD

Most o délce 223 metrů je tvořen konstrukcí o sedmi polích, šířka mostu je 14,45 metru. Vedle silnice vede po mostě i chodník. V rámci opravy dojde k odbourání mostního svršku, svodidel, zábradlí, říms, vozovky a závěrů, vše bude následně zbudováno nově. Spodní stavba bude sanována.

Rekonstrukce bude probíhat po polovinách za částečného omezení provozu. Po mostě projede každý den na devět tisíc vozidel, z toho cca 28 % tvoří nákladní doprava.

Maximální doba pro uvedení do provozu je v tendru stanovena na 224 kalendářních dní

Tagy I/34 ŘSD
2 komentáře