dpp

ŘSD opraví část silnice na tahu z Nového Jičína do Opavy, pracovat se bude u Březové

Silnice I/57 u Lesních Albrechtic. Zdroj: ŘSDSilnice I/57 u Lesních Albrechtic. Zdroj: ŘSD

Hodnota zakázky přesahuje 33 milionů korun.

Silničáři v pondělí začali s rekonstrukcí části silnice I/57 mezi Novým Jičínem a Opavou. Pracovat se bude na 2,5 kilometru dlouhém úseku mezi Lesními Albrechticemi a Březovou. V tiskové zprávě o tom informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

„První dny doprovodí přípravné činnosti, v hlavních fázích oprav mohou řidiči očekávat kyvadlový provoz jedním pruhem pro oba směry v souladu se signály semaforů,“ uvedl Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD s tím, že dopravní změny se dotknou trasy mezi kilometry 64,5 až 67 provozního staničení.

Situace opravy silnice I/57 u obce Březová.Zdroj: ŘSD

Situace opravy silnice I/57 u obce Březová.
Zdroj: ŘSD

Celkem se za 14 kalendářních týdnů opraví přes 22 000 m² vozovky. Výměnou projdou i stmelené vrstvy autobusových zastávek.

„Dělníky čeká například frézování, homogenizace a předrcení materiálu, recyklace hmot, aplikace infiltračního postřiku, pokládka jednotlivých asfaltových vrstev, dláždění, doplnění značení a pročištění příkopů i propustků včetně finálních úprav okolí komunikace,“ dodal Mazal.

Práce vyjdou na přibližně 33,5 milionu korun. Výběrového řízení se zúčastnilo sedm společností. S nejnižší předloženou nabídkou zvítězila firma Strabag.

Úsek na mapě.Zdroj: Google Earth

Úsek na mapě.
Zdroj: Google Earth

Tagy I/57 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
Žádné komentáře