ŘSD odstraní z D1 provizorní svodidla, během prací se dálnice zúží

Modernizace D1, ilustrační foto. Autor: ŘSDModernizace D1, ilustrační foto. Autor: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic bude po následující tři dny odstraňovat na úseku D1 Humpolec – Větrný Jeníkov provizorní svodidla, díky

Ředitelství silnic a dálnic bude po následující tři dny odstraňovat na úseku D1 Humpolec – Větrný Jeníkov provizorní svodidla, díky čemuž by dálnice měla mít po zbytek zimy čtyři plnohodnotné pruhy. Práce začnou o týden dříve, než silničáři plánovali. Během nich ale bude provoz naopak přiškrcen.

Odstraňování svodidel začne dnes ve 21:00 a potrvá do pondělních 21:00. V průběhu prací bude provoz veden v režimu 1+1. „V neděli mezi 15:00 a 19:00, kdy je očekávána dopravní špička, bude provoz ve směru na Prahu veden ve dvou jízdních pruzích, aby byla minimalizována možnost dopravních kolon,“ doplnil mluvčí ŘSD Jan Studecký.

V průběhu prací bude rychlost stanovena na 80 km/h, posléze se zvýší na 100 km/h. Omezení by pak mělo padnout poté, co ŘSD dokončí další dílčí opravy dálnice.

Šestnáctikilometrový úsek na Vysočině je pro ŘSD i řidiče zřejmě největší noční můrou, pokud jde o rekonstrukci D1. Česko-italsko-kazašské sdružení firem Geosan, Toto Costruzioni Generali a SP Sine Midas Stroy nezvládlo ukončit naplánované práce před zimou a ze stavby zmizelo.

ŘSD pak čelilo kritice poté, co na dálnici v prosinci nastala kalamita a uvěznila řidiče na řadu hodin. Po odchodu firem muselo ŘSD zasypat dutiny pod vozovkou, aby mohlo provizorní svodidla odstranit. Dokončení rekonstrukce je zatím v nedohlednu.

Tagy D1 dálnice Humpolec - Větrný Jeníkov ŘSD
2 komentáře