ŘSD obnoví práce na rekonstrukci dálničního přivaděče do Jihlavy

Silnice I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSDSilnice I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSD

Oprava celého úseku skončí letos v říjnu.

Řidiče a cestující na jednom z nejvytíženějších úseků silnic na Vysočině čeká od příštího týdne opět omezení na dálničním přivaděči v podobě silnice I/38 mezi Jihlavou a dálnicí D1. Letošní první etapa přinese opravu levého jízdního pásu, tedy směr Jihlava – D1.

Oprava celkem 5,6 kilometru dlouhého úseku začala loni na jaře, zakázku za 338 milionů korun získal Strabag. „V rámci letošní první etapy, která potrvá do konce června, bude opraven úsek od D1 k ulici Smrčenská. Druhá etapa, která bude následovat, se bude týkat úseku Smrčenská – ulice Romana Havelky,“ popsal mluvčí ŘSD Jan Studecký.

ŘSD práce zahájí v pondělí nebo v úterý, záležet bude na počasí. „Vhodné klimatické podmínky jsou nutné během víkendu k nalepení žlutých čar. Pro tuto technologii je třeba, aby 24 hodin před pracemi nepršelo. V případě deštivého víkendu se začátek prací přesune na úterý,“ vysvětlil Studecký.

Doprava bude vedena v opraveném pravém jízdním pásu v režimu 1+1, rychlost bude omezena na 60 km/h. V rámci první etapy bude na dálničním exitu Jihlava uzavřen sjezd od Prahy na Havlíčkův Brod, nájezd od Jihlavy na Brno i Prahu a sjezd od Brna na Jihlavu. Pro tyto uzavřené směry bude třeba využívat sousedních dálničních exitů. Hotovo má být kompletně letos v říjnu.

Tagy I/38 Jihlava Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
3 komentáře