ŘSD na jedenáct dní zavře nájezd na D5 z Pražského okruhu

Objízdná trasa pro osobní auta pro nájezd nad D5. Foto: ŘSDObjízdná trasa pro osobní auta pro nájezd nad D5. Foto: ŘSD

Řidiče na jednom z nejvytíženějších míst na české dálniční síti čeká od soboty 20. října velké omezení. Ředitelství silnic a

Řidiče na jednom z nejvytíženějších míst na české dálniční síti čeká od soboty 20. října velké omezení. Ředitelství silnic a dálnic zavře na jedenáct dní napojení Pražského okruhu na dálnici D5 ve směru od jihu.

Uzavírka začne v sobotu 20. října ve 12 hodin, skončí v úterý 30. října v 15 hodin. Jde o poslední část opravy celé mimoúrovňové křižovatky, zakázku za 162 milionů korun získala společnost Silnice Group.

Objízdná trasa pro uzavírku exitu 23C spojující D0 a D5 pro osobní auta. Foto: ŘSD
Objízdná trasa pro uzavírku exitu 23C spojující D0 a D5 pro osobní auta. Foto: ŘSD

Dopravní omezení se liší pro osobní a nákladní auta. Osobní vozy, které budou chtít jet ve směru od jihu na Plzeň, musí odbočit doprava už na exit 23B, který se jinak používá pro odbočení na Zličín nebo do Chrášťan. Dostanou se až k ulici Na Radosti, kde se vrátí do druhého směru Pražského okruhu a krátce poté odbočí na dálnici D5.

Objízdná trasa pro uzavírku exitu 23C spojující D0 a D5 pro nákladní auta. Foto: ŘSD

Objízdná trasa pro uzavírku exitu 23C spojující D0 a D5 pro nákladní auta. Foto: ŘSD

Nákladní auta čeká delší zajížďka. Musí dojet až k mimúrovňové křižovatce Řepy s dálnicí D6 na exitu 26. Na ní najedou na Karlovarskou ulici, podjedou ji ulicí Na Hůrce a zpět se vrátí na Karlovarskou, pak odbočí zpět na Pražský okruh a odbočí na D5.

Tagy Ředitelství silnic a dálnic uzavírka nájezdu na D5 z Pražského okruhu
3 komentáře