ŘSD má stavební povolení na vylepšení křižovatky Kněževes na D7

Dálnice D7 u Letiště Praha. Pramen: foto.ceskedalnice.czDálnice D7 u Letiště Praha. Pramen: foto.ceskedalnice.cz

Křižovatka Kněževes (Exit 3) bude po dokončení sloužit jako objízdná trasa během prací na křižovatce Aviatická.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) má první stavební povolení k vylepšení dálnice D7 u Prahy. Povolení se týká první etapy, která zahrnuje přestavbu mimoúrovňové křižovatky Kněževes. Po jejím dokončení má přijít modernizace křižovatky u letiště (Aviatická) a následně nové napojení D7 na Pražský okruh.

Křižovatka Kněževes (Exit 3) bude po dokončení sloužit jako objízdná trasa během prací na křižovatce Aviatická. Dálnice bude u Kněževsi rozšířena o přídavné pruhy tak, aby v případě nutnosti mohl být veden provoz v režimu 2+2 v jednom pásu, zmodernizovány budou přejezdy středového pásu i dálniční most.

Stavební povolení klade zahájení prací do letošního roku, podle sdělení ŘSD se ale začne příští rok. Práce potrvají dva roky a vyjdou na 158 milionů korun.

V roce 2024 by měla navázat rekonstrukce mimoúrovňové křižovatky Aviatická. Účelem stavby je zlepšit kapacitní napojení Letiště Václava Havla na dálnici D7 oběma směry. „Jde o změnu stávající dopravně nevyhovující a nebezpečné mimoúrovňové křižovatky, která je tvořena dopravně nevyhovujícími rampami,“ píší silničáři ve svých materiálech.

Tagy D7 MÚK Kněževes ŘSD
12 komentářů