ŘSD má povolení pro další úsek D7, rozšíření obchvatu Panenského Týnce začne letos

Vizualizace mimoúrovňové křižovatky v Panenském Týnci. Foto: ŘSDVizualizace mimoúrovňové křižovatky v Panenském Týnci. Foto: ŘSD

Ředitelství silnici a dálnic chce ještě letos začít s rozšířením obchvatu Panenského Týnce na Lounsku na silnici I/7. Stavbou čtyřpruhového

Ředitelství silnici a dálnic chce ještě letos začít s rozšířením obchvatu Panenského Týnce na Lounsku na silnici I/7. Stavbou čtyřpruhového úseku vznikne další úsek dálnice D7.

Získání stavebního povolení oznámilo ŘSD na svém twitterovém účtu.

Podle mluvčího Jana Studeckého aktuálně běží soutěž na zhotovitele, termín pro podání nabídek je na začátku června. Pokud půjde vše dobře, řidiči by měli začít po úseku jezdit v roce 2021. Odhadovaná cena je 758 milionů korun, ŘSD několikrát kvůli dotazům uchazečů posouvalo termín podání nabídek.

Mapa obchvatu Panenského Týnce. Foto: ŘSD

Mapa obchvatu Panenského Týnce. Foto: ŘSD

O rozšíření obchvatu Panenského Týnce se mluví dlouho, už v roce 2009 dostala silnice pravomocné územní rozhodnutí. Pak se ale dostala na seznam staveb, na které nebyly peníze. ŘSD postupně buduje mezi Prahou a Chomutovem dálnici.

Po dokončení bude celý 3,5 kilometru dlouhý úsek čtyřpruhový. Do Panenského Týnce budou řidiči sjíždět po nové mimoúrovňové křižovatce na severozápadním okraji obce.

Tagy D7 obchvat Panenského Týnce Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
26 komentářů