ŘSD chystá velkou opravu D3 na pomezí krajů. Zakázku získala firma MI Roads ve sdružení s Maďary

Oprava dálnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava dálnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Vítězné firmy předpokládají, že oprava začne ve druhé polovině května.

Nehotová dálnice D3, na které se u Českých Budějovic staví tři nové úseky směrem do Rakouska, se ve své severní části na pomezí středních a jižních Čech dočká první velké opravy.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) naplánovalo opravu povrchu mezi 62. a 71. kilometrem, což je úsek od začátku dálnice u Nové Hospody ke sjezdu Chotoviny.

Zakázku přitom získalo v tuzemsku netradiční sdružení českých a maďarských firem, které fakticky vede skupina Metrostav. Podle veřejného registru byla smlouva uzavřena s konsorciem MI Roads (vedoucí sdružení), BES, Subterra (se sídlem v maďarském Győru) a Dömper (se sídlem v maďarském Lábatlanu).

MI Roads byla založena loni v červenci krátce poté, co soud vydal zákaz firmě Metrostav Infrastructure (matka MI Roads) účastnit se soutěží o veřejné zakázky. Metrostav Infrastructure je dcerou stejně potrestaného Metrostavu.

Podle právního stanoviska, které si nechalo zpracovat Ředitelství silnic a dálnic, je účast MI Roads ve veřejných tendrech legální. Reference si firma zajišťuje spoluprací s jinými společnostmi, například sesterskou BES. Do skupiny Metrostav patří i Subterra.

„Na zmíněné stavbě předpokládáme spolupráci všech členů sdružení. Přesný rozsah plnění vyplyne ale ještě z jednání společníků, a to zejména s ohledem na aktuální vytíženost kapacit v době realizace zakázky,“ uvedl mluvčí MI Roads Michal Jurman.

Termín zahájení opravy D3 zatím nebyl stanoven. „Za MI Roads jsme každopádně již v tuto chvíli připraveni a dle aktuálních informací očekáváme, že k zahájení stavby dojde někdy v průběhu druhé poloviny května tohoto roku,“ doplnil Jurman.

Tagy D3 MI Roads ŘSD
8 komentářů