ŘSD buduje na pražském okruhu úsekové měření, poprvé rozdělí auta na osobní a nákladní

Pražský okruh u Slivence. Foto: Wikimedia Commons.Pražský okruh u Slivence. Foto: Wikimedia Commons.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude od pondělních ranních hodin pokračovat ve výstavbě systému úsekového měření na velkém pražském okruhu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude od pondělních ranních hodin pokračovat ve výstavbě systému úsekového měření na velkém pražském okruhu (D0) mezi Modleticemi a Jesenicí. Půjde o první systém v republice, který odliší nákladní a osobní auta.

Po stavební stránce jde o postavení několika portálů a jejich osazení technikou. ŘSD stavbu rozdělilo na tři etapy, od pondělí bude probíhat druhá etapa. Ta spočívá ve zhotovení betonových základů pro poloportály, úpravě svodidel a položení kabelových chrániček.

Práce se neobejdou bez omezení provozu. Už dnes večer silničáři rozmístí dočasné značení, které svede dopravu ve směru k D5 do jednoho pruhu, od nedělních 15:00 by měl být provoz ve dvou provizorních pruzích v každém směru. Omezení by měla zmizet nejpozději v úterý 7. července.

Mezi 13. a 21. červencem bude ale výstavba pokračovat ve směru k D1. V srpnu pak přijde na řadu poslední, 3. etapa, v jejímž rámci budou osazeny portály a na ně namontovány radary. Celkové náklady činí 20 milionů korun.

Úsekové měření rychlosti na D0 je momentálně v provozu na obou tunelových stavbách Lochkov a Cholupice.

Tagy D0 Pražský okruh ŘSD úsekové měření rychlosti
63 komentářů