ŘSD bude opravovat Pražský okruh u křižovatky s D1

Kamiony na Pražském okruhu D0. Foto: ŘSDKamiony na Pražském okruhu D0. Foto: ŘSD

Bez jakéhokoliv omezení v obou jízdních pásech by se místem mělo opět dát projet nejpozději v neděli 23. října.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude od pondělí po několik týdnů opravovat dálnici D0 (Pražský okruh) zhruba na úrovni Modletic a Herinku nedaleko křížení s dálnicí D1. Motoristé musejí počítat s dopravním omezením.

„Stávající asfaltobetonová vozovka na dálnici je v uvedených úsecích podélně zvlněná s propadem nivelity, což má významný vliv na komfort jízdy. Podélná zvlnění jsou patrná zejména na mostech,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. Oprava zahrne především obroušení starého a položení nového povrchu. Vyměněna budou svodidla na dvou přejezdech středního dělicího pásu.

Práce začnou opravou přejezdů v pondělí. Jako první se následně bude opravovat jízdní pás ve směru k Ruzyni. Oprava bude probíhat za úplné uzavírky tohoto pásu, veškerá doprava v pracovním úseku bude vedena na protilehlé polovině dvěma provizorními jízdními pruhy pro každý směr, tedy v režimu 2+2/0.

Po dokončení oprav v pravém pásu dálnice, přijde na řadu oprava v jejím levém pásu (směr k D1), rovněž za jeho úplné uzavírky. Veškerý provoz se ve stejném režimu převede v neděli 9. října odpoledne na opravenou část. Bez jakéhokoliv omezení v obou jízdních pásech by se místem mělo opět dát projet nejpozději v neděli 23. října.

Tagy D0 Pražský okruh ŘSD
4 komentáře