ŘSD bude od dubna opravovat pražský okruh mezi D5 a D6, omezí provoz

Pražský okruh na západě metropole. Pramen: ŘSDPražský okruh na západě metropole. Pramen: ŘSD

V jednotlivých etapách opravy bude vždy uzavřen celý jeden jízdní pás.

Řidiče na velkém pražském okruhu čekají od dubna další omezení. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) hodlá 4. dubna zahájit opravy povrchu zhruba tří kilometrů mezi sjezdy na dálnice D5 a D6. Zakázku získala s cenou 73 milionů firma Strabag, práce mají trvat 89 dnů.

Práce začnou začátkem dubna zbudováním přejezdu středního dělícího pásu, který bude v dalších etapách stavby využíván pro převádění provizorních jízdních pruhů. V této fázi budou muset řidiči počítat s omezením levé části obou jízdních pásů.

Ve druhé polovině dubna začne oprava povrchu dálnice, a to nejprve v levém pásu, což je směr k D1. Pás bude po dobu prací uzavřen, veškerý provoz bude veden v pravém pásu. Později si pásy funkce prohodí.

„Potřeba revitalizace cementobetonového krytu je vyvolána nevyhovujícími proměnnými vlastnostmi krytu a stávající cementové stabilizace a zjištěnou nestabilitou některých desek, které vykazují značné poruchy, především příčné a podélné trhliny,“ uvedlo ŘSD. Stavba zahrne výměnu celých desek i lokální vysprávky.

Tagy D0 Pražský okruh ŘSD
7 komentářů