Rozvíjejte s námi veřejnou dopravu ve Zlínském kraji. Pojďte vést tým dopravních technologů

Stanice Uherský Brod. Foto: KovedStanice Uherský Brod. Foto: Koved

Dvě linky cyklobusů, z toho jedna zcela nová, propojující Zlín a Bystřici pod Hostýnem s Hostýnskými vrchy, nové autobusové spojení Kroměříže s Rymicemi,

Dvě linky cyklobusů, z toho jedna zcela nová, propojující Zlín a Bystřici pod Hostýnem s Hostýnskými vrchy, nové autobusové spojení Kroměříže s Rymicemi, kde se v květnu otevře nová expozice zdejšího Muzea v přírodě, posílení spojů na Svatý Hostýn v období Velikonoc, informační materiály pro cestující… Jen za první čtyři měsíce letošního roku připravila společnost Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje – KOVED – pro cestující řadu novinek. Projekt Integrované dopravy Zlínského kraje tak konečně dostává tvář, kterou cestující od moderního systému regionální veřejné dopravy očekávají.

„Veřejná doprava v našem kraji byla bohužel dlouhé roky na okraji zájmu vedení a podle toho také kvalita služby vypadala. Před pár lety se situace konečně změnila, a tak jsme mohli odstartovat proces integrace,“ uvádí Martin Štětkář, jednatel společnosti KOVED, a pokračuje: „Naším cílem je vybudovat systém, který nabídne veškeré standardy cestování 21. století. Jde nám o to, aby služeb veřejné dopravy využívali cestující napříč věkovým spektrem, aby byla atraktivní a konkurenceschopná. Tedy taková, aby si cestování vlakem a autobusem vybírali jako objektivně nejlepší volbu i ti, kdo dosud jezdili autem, a aby veřejná doprava nabídla i možnosti trávení volného času.

Největší změna ve veřejné dopravě čeká Zlínský kraj od 1. července letošního roku. Tehdy totiž dostanou cestující možnost si pořídit časové jízdné, a to buď třicetidenní, nebo sedmidenní. V této době probíhají intenzivní přípravy ke spuštění časového jízdného. Kraj byl rozdělen na 98 zón a cestující si budou pořizovat časové jízdenky na zvolený počet zón, na jejichž území se pak budou moct neomezeně pohybovat. „Časové jízdenky budou vázané na krajskou kartu Zetka nebo kartu Moravskoslezského kraje ODISka, na níž je budou mít cestující nahrané. Apelujeme proto na obyvatele kraje, kteří využívají spoje IDZK k pravidelnému dojíždění do zaměstnání nebo do školy, aby si kartu včas pořídili,“ připomíná Martin Štětkář.

V dalších letech přijde na řadu vytvoření mobilní aplikace pro nákup jízdenek, postupná plná integrace provozů MHD v jednotlivých městech regionu do IDZK, nabídka turistických jedno nebo vícedenních jízdenek, celkové zjednodušení tarifní struktury i způsobu odbavování – a především reforma provozního konceptu vedení linek a jízdních řádů.

Zavádění kvalitních produktů samozřejmě předpokládá kvalitní zaměstnance. V současné chvíli vypisuje společnost KOVED výběrové řízení na pozici vedoucího oddělení dopravní technologie. „Pokud vás možnost práce v oblasti rozvoje veřejné dopravy v kraji zaujala, navštivte naše webové stránky www.idzk.cz/kariera, kde najdete bližší podrobnosti. Těšíme se na spolupráci s vámi,“ uzavírá jednatel KOVEDu Martin Štětkář.

 

Tagy Koved Zlínský kraj
Žádné komentáře