Rozkopaný Jablonec nad Nisou. Provoz ve městě zkomplikuje nečekaná oprava plynovodu

Ulice 5. května v Jablonci nad Nisou. Foto: Magistrát města Jablonce nad NisouUlice 5. května v Jablonci nad Nisou. Foto: Magistrát města Jablonce nad Nisou

Uzavírka přichází do doby, kdy běží opravy dalších tří úseků. Kvůli opravě se změní jízdní řády MHD.

Jablonec nad Nisou zažívá dva roky dopravních komplikací v souvislosti s uzavřenou křižovatkou na Rádelském Mlýně a řadou dalších oprav. Od dnešního dne startuje ve městě další akce, která dopravu po městě ještě více ztíží.

Důvodem je porucha na ocelovém plynovodu a jeho nutná oprava, která uzavře provoz na ulici 5. května v křižovatce s ulicí Kamennou a Kokonínskou. Oprava potrvá tři týdny. „Plynovod vykazuje známky koroze a pro zajištění spolehlivých dodávek pro obyvatele Jablonce musíme provést komplexní opravu. To si, bohužel, vyžádá omezení v dopravě, za která se občanům města omlouváme. Naší prioritou je ale zajištění bezpečných a bezproblémových dodávek plynu,“ říká Pavel Zajíc, mluvčí společnosti GasNet Služby.

Křižovatku bude nutné úplně uzavřít. V provozu zůstane pouze jeden jízdní pruh ulice Kamenná, do nějž se bude vjíždět z ulice 5. května. Pokud nenastanou komplikace, otevře se opět 11. července.

Vypnuté parkovací automaty

„Nečekaná uzavírka hlavního tahu městem přinese komplikace a zásadní změny ve vedení dopravy, a to jak osobní a nákladní, tak hromadnými dopravními prostředky. U autobusů se budou muset změnit trasy, upravit jízdní řády a vypustit zastávku v Kamenné ulici,“ řekl primátor Jiří Čeřovský. Křižovatka ulic 5. května – Kamenná – Kokonínská bude uzavřená pro dopravu v délce 15 metrů do každé strany od uzlu plynového vedení.

V současné době běží v Jablonci ještě tři velké uzavírky. Ulice V Aleji má být hotová do konce měsíce, most v ulici Vodní až na konci září. Do 28. června se má otevřít ulice Gen. Mrázka od křižovatky Poštovní – Opletalová – Liberecká.

Protože po dobu tří týdnů zhoustne doprava v Soukenné ulici, zruší tam město po tu dobu možnost parkování. Jako náhrada poslouží parkovací místa na Anenském a Dolním náměstí, kde budou po dobu uzavírky v ulici 5. května vypnuté parkovací automaty.

Uzavírka si vyžádá i změny v MHD, kompletní přehled je na stránkách města.

Tagy Jablonec nad Nisou
1 komentář