Royal Jordanian expanduje, pořídí dvacet nových A320neo

Embraer v barvách Royal JordanianEmbraer v barvách Royal Jordanian

Jordánská národní aerolinka naplňuje své rok staré růstové plány.

Letecká společnost Royal Jordanian získá 20 nových Airbusů A320neo. Zájem má také o 10 letadel Embraer E2 či další Dreamlinery z produkce amerického Boeingu. Jordánské národní aerolince umožní tyto kroky expanzi na krátkých a středních tratích. V případě Airbusů půjde o náhradu stávajících 13 starších letadel rodiny A320ceo, Embraery by měly nahradit dva starší E175 a E195.

Zatímco Airbusy A320neo si Royal Jordanian pronajme, Embraery by měly být zakoupeny přímo u výrobce. Prozatím uzavřel Jordánský dopravce s výrobcem memorandum o záměru nákupu. Pravděpodobně půjde o mix menších letadel E190-E2 a větších E195-E2. Pro Embraer jde v krátké době o druhý úspěch na Blízkém a Středním východě, v minulých dnech si šest nových letadel E195-E2 objednal ománský dopravce SalamAir. Ve smlouvě byla zahrnuta také opce na dalších 6 strojů.

Royal Jordanian publikoval zhruba před rokem odvážný pětiletý plán svého růstu. Počítá s rozšiřováním flotily a sítě destinací. Dopravce momentálně provozuje 25 letadel, jejichž průměrné stáří je 15 let. Během příštích čtyř let chce aerolinka získat přibližně 20 letadel a otevřít až 40 nových linek. Jordánská letecká společnost má zájem vybudovat z Ammánu, hlavního města Jordánska, vstupní bránu do Jordánska, Izraele, Sýrie či Libanonu.

Tagy A320neo Airbus E-Jet E2 Embraer Royal Jordanian
2 komentáře