Rouška se dostala už i na lak letadel, Lufthansa zpřísnila pravidla pro jejich nošení

Boeing 747-8 společnosti Cargolux v novém laku. Foto: CargoluxBoeing 747-8 společnosti Cargolux v novém laku. Foto: Cargolux

Lufthansa požaduje nově lékařské potvrzení nebo maximálně 48 hodin starý negativní test. Jinak je rouška povinná.

Jeden ze symbolů pandemie koronaviru – ochranná rouška – se dostala i na letadla. Letecká společnost Cargolux nalakovala svůj nákladní Boeing 747-8 i s ochrannou rouškou. Jen den poté oznámila jedna z největších evropských leteckých skupin další zpřísnění pravidel pro cestování s ochrannou pomůckou.

Sedm let starý letoun registrace LX – VCF prošel lakem na Tchaj-wanu, snímek zveřejnil lucemburský nákladní dopravce na svém facebookovém profilu. Podle firmy tím vyjadřují závazek boje proti Covid-19.

Pro Cargolux jde o další speciální lak, v červenci firma představila jedno ze svých nákladních letadel Boeing 747-400 ERF ve speciálním retro nátěru.

Cargolux patří mezi největší evropské nákladní letecké dopravce, ve flotile má celkem 26 letadel Boeing 747 v různých verzích. Nákladní letecká doprava byla jedním z mála segmentů v oboru, který nepostihl kvůli koronaviru prudký pád.

Jen den po představení nového laku přišel jeden z největších evropských dopravců se zpřísněním pravidel pro cestující s rouškou. Na palubách letadel skupiny Lufthansa bude od 1. září možné cestovat bez roušky jen v případě, že se cestující prokáže maximálně 48 hodin starým negativním testem na Covid-19, nebo lékařským potvrzením, že roušku nosit nemusí kvůli jiným zdravotním problémům.

Tagy Cargolux Lufthansa roušky
32 komentářů