Rok a půl jízdy po jednom mostě končí. ŘSD s předstihem otevírá průtah Libercem

Silnice I/35 v Liberci před otevřením. Foto: ŘSDSilnice I/35 v Liberci před otevřením. Foto: ŘSD

Po roce a půl bude možné vyjet ze silnice I/35 na silnici I/14 do Jablonce, plný provoz bude v listopadu.

S předstihem téměř dvou týdnů otevře dnes v noci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nový most na průtahu Libercem a navazující úseky, jejichž stavba a úprava komplikovaly provoz na nejvytíženějším úseku silnice v kraji rok a půl. Kompletní omezení skončí v listopadu.

O otevření informovalo ŘSD na svých stránkách. Původně mělo dojít k dokončení této části 23. října, práce ale urychlilo příznivé počasí v září a říjnu. Kromě nového mostu, který nahradil původní ze 70. let, došlo k rozšíření silnice ve směru od křižovatky s ulicí České mládeže, až ke sjezdu k Babylonu tak vznikl šestipruh. Ten ale ještě nebude v provozu. Kvůli výměně mostu byl provoz sveden na jeden most, což vedlo k častým kolonám.

„V obou jízdních pásech bude uzavřen levý jízdní pruh, v němž budou probíhat dokončovací práce, a provoz bude veden pravým jízdním pruhem,“ uvedla Petra Drkulová z týmu komunikace.

Poprvé od loňského jara bude možné sjet na silnici I/14 ve směru na Jablonec. V noci se také po několika měsících zpět otevře nájezd na průtah ve směru na Děčín z ulice České mládeže. Uzavřen zůstane nájezd ze silnice I/14 na průtah Libercem po silnici I/35, k jeho otevření dojde v listopadu.

Na průtahu probíhají dokončovací práce, ve středovém dělicím pásu proběhne sanace říms a osazování obrub. Modernizace průtahu je souborem tří staveb, každá má jiného zhotovitele. Ke dvěma akcím zahájeným loni v březnu se přidaly ještě letos v létě práce na rozšíření průpletového úseku od křižovatky s ulicí České mládeže. Všechny tři akce vyjdou ŘSD na 398 milionů korun.

Konec rok a půl trvajících kolon. Na průtahu Libercem už pokládají asfalt, další omezení budou v tunelu

Tagy I/35 I/35 Liberec Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
10 komentářů